Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Comencen unes jornades de formació i prevenció de salut bucodental a Lleida destinades a la tercera edatL'Institut Dental de la Noguera i l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal han iniciat uns tallers formatius per a aquest col·lectiu a la comarca de la Noguera


L'Institut Dental de la Noguera i l'àrea de serveis Social de Consell Comarcal de la Noguera han iniciat un cicle de tallers formatius en salut bucodental que s'allargaran els propers mesos en casals i associacions de gent gran de la comarca de la Noguera.

Aquests tallers són la continuació de les sessions que ja es realitzen des de fa 5 anys en escoles d'educació infantil i primària de diversos centres de la comarca. Amb aquest nou cicle, ara es posa focus en el col·lectiu de la tercera edat, en què la prevenció també es fa vital i necessària a l'hora de prevenir malalties bucodentals com la gingivitis o periodontitis.

Professionals de l'Institut Dental de la Noguera seran els encarregats d'impartir les jornades de formació en les que es tractaran diferents aspectes de la salut bucodental. A més, els assistents al taller seran obsequiats amb un estoig de productes d'higiene oral. En aquest, s'inclouen les solucions que ofereix Sunstar GUM per al col·lectiu. L'objectiu és posar especial èmfasi en la correcte cura de patologies tan freqüents com la sequedat bucal o les malalties periodontal, i entre les més freqüents estan la gingivitis i la periodontitis.

Sunstar GUM porta més de 30 anys impulsant la investigació sobre la relació bidireccional existent entre malaltia periodontal i diabetis. Tant l'Institut Dental de la Noguera com Sunstar GUM® comparteixen la preocupació que la higiene bucodental té relació directa amb la salut general de les persones. Així mateix, una adequada higiene oral que segueixi els tres passos recomanats (raspallat, neteja interdental i esbandida) pot prevenir complicacions relacionades amb diferents malalties. Per exemple i en el cas de la diabetis, seguir aquests tres passos ajuda a prevenir la malaltia periodontal, la sisena complicació per a les persones diabètiques. Aquest fet és desconegut per a molta gent, de manera que cobra especial importància divulgar sobre la seva existència.

Aquest cicle formatiu va començar el passat dia 13 a l'Alguerri i ahir va tenir lloc la segona sessió a Menàrguens. La següent serà el pròxim 4 de desembre a Castelló de la Farfanya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats