Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Creen una malla quirúrgica intel·ligent per curar hèrnies abdominals i inguinalsCada any es fan 20 milions d'intervencions d'aquest tipus


Dues investigadores de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han desenvolupat una malla quirúrgica dinàmica capaç de modular-se davant de canvis de temperatura i humitat per minimitzar els riscos d’inflamació i dolor crònic en la cura de les hèrnies abdominals i inguinals. Cada any es practiquen al món més de 20 milions d’intervencions quirúrgiques de reparació d’hèrnies, la majoria abdominals i inguinals. La tècnica més efectiva per reparar el teixit danyat, ja sigui amb cirurgia oberta o laparoscòpica, és la col·locació d’una malla quirúrgica.

Ara, aquestes investigadores han creat una nova generació de malles quirúrgiques no absorbibles, amb una capa d’hidrogel biocompatible, dissenyat per ajudar a reduir els problemes relacionats amb la implantació de materials polimèrics rígids en zones en contacte amb teixits delicats de la paret abdominal. La clau està en el material intel·ligent amb què estan dissenyades: un gel polimèric termosensible, capaç de respondre als canvis de temperatura i d’adaptar-se als teixits tous modulant-ne la forma.

La recerca es troba actualment en fase de laboratori (in vitro). En un article publicat recentment a la revista científica 'Advanced Functional Materials', les investigadores de la UPC expliquen com es pot convertir una malla de polipropilè estàtica en un sistema dinàmic i com canvien les seves propietats estructurals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats