Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Descobreixen el mecanisme d'adhesió d'un bacteri responsable de diverses infeccions genitals i urinàriesEl Mycoplasma genitalium és una de les principals causes d'uretritis en homes i en dones, s'ha associat a quadres de cervicitis, malaltia inflamatòria pèlvica, part prematur i avortament espontani


Investigadors de l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB) del CSIC i de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB han descobert el mecanisme pel qual el bacteri Mycoplasma genitalium (Mge) s'adhereix a les cèl·lules humanes. Mge és un patogen emergent responsable de diverses infeccions genitourinàries. En homes, és una de les principals causes d'uretritis (15-20%) i en dones, s'ha associat a quadres de cervicitis, malaltia inflamatòria pèlvica (PID), part prematur i avortament espontani. L'adhesió del patogen és essencial perquè es produeixi la infecció i el posterior desenvolupament de la malaltia.

El treball, publicat a la revista 'Nature Communications', ha estat liderat per Ignacio Fita, professor d'investigació de la Unitat de Biologia Estructural de l'IBMB-CSIC, i Oscar Quijada i Jaume Piñol, del laboratori de Biologia Molecular de l'IBB-UAB. El primer autor del treball és David Aparicio, investigador postdoctoral de l'IBMB-CSIC.

Fins ara se sabia que l'adhesió del bacteri al tracte genitourinari té lloc per mitjà d'unes proteïnes, denominades adhesines, que reconeixen receptors específics en la superfície de les cèl·lules. En el cas d'aquest bacteri, els receptors cel·lulars es coneixen genèricament amb el nom d'àcids siàlics. Altres patògens importants com el virus de la grip també utilitzen els àcids siàlics com a receptors per unir-se a les cèl·lules.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats