Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Doris Grinspun, primera infermera doctora honoris causa de la UdLA proposta de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia


Doris Grinspun serà la primera infermera investida doctora honoris causa per la Universitat de Lleida (UdL), tal com es va acordar en el Consell de Govern, celebrat l'11 de desembre, i a proposta de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF-UdL).

L'acte d'investidura tindrà lloc avui dijous 8 de febrer i la notícia va ser acollida amb entusiasme ja que "la investidura suposa el major acte de visibilitat acadèmica i científica de la nostra professió i un reconeixement a totes les infermeres i infermers", en paraules de Joan Blanco, degà de la FIF-UdL; i Montserrat Gea, padrina de la investidura.

La Dra. Doris Grinspun, nascuda a Xile i gerent general de l'Associació Professional d'Infermeres d'Ontàrio (RNAO Canadà) i impulsora de les Guies BPSO® (Best Practice Spotlight Organizations), està estretament vinculada a les infermeres de Lleida. La nostra ciutat va acollir la formació de la segona cohort de Centres Compromesos amb l'Excel·lència, de la qual forma part el consorci format per l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Hospital Universitari Santa Maria i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL i que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida.

Grinspun va estudiar a Israel i els Estats Units, i va acabar treballant al Canadà com a infermera clínica especialitzada en rehabilitació. La seva tasca al capdavant de la RNAO ha convertit aquesta associació professional en un referent per a l'elaboració de polítiques públiques de salut. Defensora de solucions solidàries basades en l'evidència, insisteix en valors com la dignitat humana, el benestar de les persones i l'interès públic. Professora de les universitats d'Otawa i Toronto, Doris R. Grinspun ha rebut més de 50 premis professionals i acadèmics, entre els quals destaquen l'Ordre d'Ontario (2003), la Medalla del Jubileu del Diamant de la Reina Isabel II (2012) o el Nursing Leadership Award (2013).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats