Lleida
4/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El 62% dels metges de primària, sense temps per a oferir una atenció de qualitatUn 65% dels metges de Lleida afirmen que continuen tenint una sobrecàrrega assistencial


Un 65% dels metges de Lleida afirmen que continuen tenint una sobrecàrrega assistencial important, i el 62%, opinen que el temps que tenen en les seves agendes és insuficient per a oferir una atenció de qualitat, segons va informar el sindicat de metges d'atenció primària Metges de Catalunya (MC). Aquest sindicat va presentar al novembre una denúncia enfront de la Inspecció de Treball contra el Institut Català de la Salut (ICS). El motiu d'aquesta denúncia és la deixadesa de l'administració en matèria de salut laboral. Fa un any es va signar un acord de sortida de vaga en el qual es va fixar el compromís per part del ICS d'adoptar les mesures necessàries per a limitar les càrregues de treball dels facultatius, així com d'adequar el nombre de visites diàries de la jornada assistencial.

Metges de Catalunya ha elaborat al llarg d'aquest any una enquesta realitzada a 1.300 metges d'atenció primària de tota Catalunya, per a tenir en compte la percepció dels professionals en referència al tema. Ana María Retamero, delegada sindical de Lleida de MC, va explicar que “la sobrecàrrega es deu al fet que el personal dels centres de primària ha de cobrir les hores d'absències sense que hi hagi noves contractacions”. Un 40% dels enquestats van afirmar que tornarien a anar a una vaga si la situació no millora. 

Fotografia: Metges de Catalunya

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats