Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Centre d’Atenció Primària Tàrrega inicia la cinquena edició de l’Espai nadóL’objectiu és establir un vincle ferm i donar seguretat a les mares i els pares


El Centre d’Atenció Primària (CAP) Tàrrega posa en marxa la cinquena edició de l’Espai nadó, una iniciativa dedicada a les famílies que tenen infants menors d’un any, on es pot compartir el canvi que suposa l’arribada d’un nadó. Sovint, aquesta etapa es percep com un temps excessivament medicalitzat i tutoritzat, mentre que en aquestes sessions s’aposta per tornar a les famílies l’apoderament de la seva salut. És un espai de criança natural i d’acompanyament, on les mares, els pares i els seus infants són els protagonistes, amb l’assessorament d’un professional sanitari i d’una infermera de pediatria. L’objectiu principal és establir un vincle ferm i donar seguretat als progenitors en aquest procés. Les sessions tenen lloc els divendres.

A més, com en tot espai de criança, hi participen altres agents. El primer divendres de cada mes, hi intervé un dels diversos professionals que tenen contacte amb el món de la pediatria, ja sigui pròpiament un professional de medicina o d’infermeria d’aquest àmbit, o d’altres, com ara infermeria del SEM, odontologia o llevadoria. Aquests professionals fan una sessió dirigida on tracten aspectes que preocupen les famílies, com són les patologies més freqüents en la primera infància, les vacunacions, la prevenció d’accidents infantils, l’alimentació, els hàbits de son, què cal fer davant d’una urgència, la higiene dental, la cura de les dents i la recuperació del sòl pelvià; així com tots aquells temes que els proposin i que sigui d’interès per als participants.

L’Espai nadó és un punt de trobada molt humà, en què nadons i famílies participen activament cada setmana.

Informació i fotografia: ICS Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats