Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


El cervell reconeix el contingut emocional dels 'Emojis', segons una recerca de la UdL i l'IRBLleidaL'impacte emocional s'avalua a través del reflex d'ensurt, mesurat amb dos elèctrodes.


Els pictogrames que s'utilitzen habitualment als missatges de correu electrònic o de telèfon, coneguts com a emoticones (Emoji en anglès), són percebuts pel cervell de manera similar a les fotografies d'imatges reals i, per tant, tenen el mateix impacte emotiu. Així ho afirma una recerca puntera de la Universitat de Lleida (UdL) i l'IRBLleida que acaba de publicar la prestigiosa revista Psychological Research.

El coordinador, el catedràtic de Personalitat i Psicopatologia de la UdL Anton Aluja, ha ressaltat que "és el primer estudi que valora el contingut emocional dels 'Emoji' utilitzant mesures psicofisiològiques". D'aquesta manera, la recerca, en la qual han col·laborat prop de 200 voluntaris, ha permès confirmar que el cervell reconeix les emocions agradables i desagradables que volen reproduir els Emojis, segons informa la UdL.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats