Lleida
1 / 7° C (núvols)
97% 26 km/h


El Congrés aprova un primer pas per despenalitzar l'eutanàsia amb només els vots en contra del PPLa cambra espanyola vota una iniciativa del Parlament del juliol del 2017 per demanar canvis al Codi Penal


El Congrés ha aprovat un primer pas per obrir el debat per despenalitzar l'eutanàsia. Tots els grups a excepció de Cs (abstenció) i PP (en contra) han votat a favor de prendre en consideració una iniciativa del Parlament. La cambra catalana va aprovar al juliol del 2017 portar al Congrés la despenalització de l'eutanàsia. Ara, la cambra espanyola dona llum verda a començar a tramitar aquesta despenalització.

La proposta del Parlament plantejava modificar l'apartat 4 de l'article 143 del Codi Penal perquè quedin exempts de responsabilitat penal els qui, de manera directa o cooperant, ajudin a morir de manera "segura, pacífica i sense dolor" i per raó d'"una malaltia terminal o perquè pateix una patologia incurable que li provoca sofriment físic o psíquic greu i que es preveu que sigui permanent". El Codi Penal demana penes de fins a 5 anys per als qui ajudin algú a morir.

El debat sobre la iniciativa del Parlament es va fer el passat dimarts a la cambra espanyola però no s'ha votat fins aquest dijous. Tots els partits han donat llum verda a iniciar el debat de la despenalització. La iniciativa del Parlament només ha topat amb els vots en contra dels 135 diputats populars i 1 vot d'UPyD i les 32 abstencions de Cs.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats