Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Fill del Mestre actua en directe a l’Arnau de Vilanova en el marc del projecte Música en VenaEl cantautor d’Alpicat oferirà una gira intrahospitalària a la Unitat Coronària i a l’UCI neonatal a partir de les 11.30 h els dies 10 de gener i 5 de febrer


Jordi Gasion, cantautor d’Alpicat conegut amb el nom artístic d’El Fill del Mestre, actuarà demà en directe a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova en el marc del projecte Música en Vena, promogut per una associació sense ànim de lucre que porta la música en directe als hospitals des de fa 8 anys. El Fill del Mestre oferirà una gira intrahospitalària, a partir de les 11.30 h, que passarà per la Unitat Coronària i l’UCI neonatal. L’experiència es repetirà el 5 de febrer. 

L’Arnau de Vilanova aposta amb aquest projecte per la humanització de l’Hospital, centrada a millorar l’experiència de pacients, familiars i treballadors. No és cap secret que la música és posseïdora d'un elevat poder sobre els estats anímics. Utilitzada amb saviesa és una reconeguda eina sanadora des de temps ancestrals. Estudis recents, liderats per Música a Vena, indiquen que l'exposició freqüent a la música en directe en pacients ingressats a l'hospital redueix els estats d'ansietat i la percepció del dolor.

Aquest projecte és possible gràcies a la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes que, amb el suport de BBVA, porta a terme diversos projectes culturals arreu de Catalunya. Entre aquests projectes hi ha vuit premis culturals en diverses disciplines per fomentar el talent, la innovació i per difondre la cultura arreu de Catalunya. 

Música en Vena ha intervingut en més de 20 hospitals, principalment de Catalunya i de Madrid, treballant amb tota mena de músics, formacions instrumentals i gèneres. També participa en projectes de recerca per demostrar, des del punt de vista clínic, l’impacte positiu de la música en directe per a determinats tipus de pacients.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats