Lleida
10 / 18° C (pluja)
97% 26 km/h


El IRBLleida constata en una investigació els efectes benèfics de la vacuna contra la gripAnalitza la seva efectivitat per reduir els efectes més greus del virus


La vacuna contra la grip no evita contraure la malaltia però segueix tenint un efecte addicional en la prevenció de la mateixa, segons un estudi epidemiològic en què ha participat l'investigador del Grup d'Epidemiologia Aplicada de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) Pere Godoy.

L'estudi ha analitzat l'efectivitat de la vacuna antigripal per reduir els efectes més greus de la grip, com els ingressos a l'UVI o, fins i tot, la mort d'alguns pacients. En aquest sentit, els investigadors asseguren que entre els pacients que van haver de ser ingressats a l'UVI o els que van morir, l'índex de vacunació va ser menys freqüent.

D'aquesta manera, assenyalen, "la vacunació per prevenir l'ingrés a la UVI o la mort del total dels hospitalitzats amb grip va ser del 23% i el 44% en majors de 65 anys". "Aquestes dades reforcen la necessitat de vacunació antigripal cada temporada per a totes aquelles persones que tenen més probabilitat de presentar formes greus de grip", diu Godoy.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats