Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El paper de les infermeres i els fisioterapeutes, cabdal per a la salut de la poblacióLa diada, amb el títol “Millorar en salut: a les teves mans”, se centrarà en l’apoderament de la professió


La VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia, que se celebra aquest dimecres 18 d’abril a l’Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida (UdL), se centrarà en l’apoderament de les infermeres, infermers i fisioterapeutes com a peça clau en la millora de la salut de la població. Sota el títol “Millorar en salut: a les teves mans”, la diada està organitzada per la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (FIF-UdL), el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC).

La jornada inclourà diferents activitats que giren entorn de l’exercici de la infermeria i la fisioteràpia com a paper cabdal dins el sector de la salut. “L’objectiu de la jornada és conscienciar les infermeres de la capacitat que tenen a les seves mans per millorar la salut col·lectiva”, manifesta el degà de la FiF-UdL, Joan Blanco. Un paper que comparteixen amb els fisioterapeutes que “han d’assolir compromisos professionals i personals que donin resposta als reptes que se’ls plantegen”, diu en Francesc Rubí del CFC. Per la seva banda, la presidenta del COILL, Montse Gea, creu que “la jornada ha de servir per apoderar les infermeres en l’exercici d’una professió que incideix de manera directa en la salut individual i, alhora, en la col·lectiva.”

La VII Jornada d’Infermeria i Fisioteràpia s’iniciarà a les 9.30 h. del matí amb la inauguració oficial que precedirà la conferència de la subdirectora d’Investigació i Docència de l’àrea d’infermeria de l’Hospital Clínic, Adela Zabalegui, que parlarà sobre “Rol de pràctica avançada”. A mig matí hi haurà tallers simultanis sobre “El paper de la patologia respiratòria en l’activitat física”, a càrrec de Remi Gontié;"Importància del triangle obesitat-diabetis-sedentarisme. Abordatge des de l’activitat física”, per Olga Borao; “Exercici terapèutic i hipertensió arterial: un repte de salut per la nostra societat”, per Eric Ropero; “Prevenció de la violència de gènere en atenció primària”, Isabel Goicolea; i “Disseny de projectes competitius en l’àrea de la recerca en fisioteràpia”, a càrrec de Juan Carlos Fernández. Tot seguit, a les 13.15h, es presentarà el llibre dels docents de la FiF-UdL, Pilar Jürschik i Miguel Angel Escobar “L’estat de salut i la fragilitat de les persones grans de Lleida. L’enquesta FRALLE”. Les activitats matinals acabaran amb els resultats de la I Convocatòria d’Ajuts per a Projectes d’Innovació docent de la FIF i el lliurament de la II Convocatòria.

La jornada es reprendrà a les 15.30 h. amb la conferència de la Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Núria Cuxart i el Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Manel Domingo, que parlaran de “Prescripció en Fisioteràpia i Infermeria”. A les 16.15 h. Lucía Baranda, investigadora, i Soledad Gallardo, gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, presentaran els estudis “Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya” i “Anàlisis de resultats i àmbits de millora”, respectivament. En acabar, la infermera M. Àngels Costa mostrarà els resultats del projecte de recerca que va obtenir la Beca 2017 i que ella ha realitzat sobre “Eficacia del Programa de Ejercicios de Otago aplicado de forma grupal versus individual para disminuir la probabilidad de caídas de personas entre 65- 80 años no institucionalizadas en la provincia de Lleida”. La recta final de la diada s’iniciarà amb els premis del COILL, tant la 8a Beca al Millor Projecte de Recerca Infermera de Lleida com el XXVI Premi Josep Maria Camps i Balagué d’Investigació Infermera de Lleida. Finalment, es lliuraran els premis FiF-UdL del 16è Concurs de Fotografia i Millor Comunicació Oral de la Jornada i es farà el reconeixement a les infermeres jubilades membres del COILL.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats