Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


El projecte Radiació +++ d’humanització del Servei de Radioteràpia de l'Arnau, finalista als Premis ACCA 2019L’Associació Catalana de Crítics d’Art ha seleccionat el projecte de l'Hospital Arnau i la Panera


El projecte Radiació +++ pretén millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica a través de l’art, tot buscant la interacció entre artistes, pacients, expacients, familiars i professionals del Servei

El projecte Radiació +++, que actualment està desenvolupant l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova en col•laboració amb el Centre d’Art la Panera per millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica a través de l’art, és un dels cinc finalistes que opten als Premis ACCA 2019, impulsats per l’Associació Catalana de Crítics d’Art. El projecte Radiació +++ ha estat nominat en la categoria d’Educació i la nominació es resoldrà a la gala de lliurament de premis, que tindrà lloc el proper 2 d’abril a l’Auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). 

El projecte Radiació +++ pren com a marc de referència els programes d’art contemporani que s’apliquen als hospitals francesos des de l’any 2000, amb el nom “Art et Hôpital”, duts a terme a partir d’un conveni entre els ministeris de Sanitat i Cultura de l’Estat francès. 

Projecte Radiació +++

Radiació +++ és un projecte de col•laboració entre l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Centre d’Art la Panera, que va néixer al 2017 amb la idea d’utilitzar l’art per millorar el Servei d’Oncologia Radioteràpica. El programa, en el qual col•laboren una desena d’artistes, compta amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso. 

La singularitat de Radiació +++ rau en el fet que el projecte no busca només humanitzar el Servei d’Oncologia Radioteràpica. L’aspecte pioner (l’Hospital Arnau és l’únic hospital de l’’Estat espanyol que l’està fent) resideix en la recerca de la interacció entre artistes, pacients, expacients, familiars i professionals del Servei. Tots ells treballen amb un objectiu comú: utilitzar l’art per transformar l’espai i millorar l’experiència de tota la comunitat hospitalària.

Fins ara, han participat en el programa Radiació +++ l’artista lleidatana Lara Costafreda, els integrants de Domestic Data Streamers, que han treballat disciplines pictòriques i interactives, la il•lustradora basca Josune Urrutia i el dramaturg Jaime Conde-Salazar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats