Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


El Sant Joan de Déu augmenta les places de psiquiatria i de psicologiaL'ordre hospitalària i Gestió de Serveis Sanitaris s'uneixen per millorar l'atenció clínica i mental


Un conveni entre Gestió de Serveis Sanitaris i Sant Joan de Déu de Lleida propiciarà l'augment de les places de MIR de psiquiatria i de psicologia l'any que ve.

Així, incrementaria les de psiquiatria de tres a quatre i de les de psicologia, conegudes com PIR, d'una a dues. "L'acord de permetrà a més la possibilitat de ser acreditats per a la formació de psiquiatria infantil i juvenil quan es creu l'especialitat", va explicar ahir durant l'acord el director del servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l', Josep Pifarré.

A més, es potenciarà la investigació al costat del IRBLleida i la Fundació Sant Joan de Déu. D'aquesta manera, l'acord té l'objectiu de regular i optimitzar la col·laboració entre ambdues institucions per implantar programes assistencials de diferents especialitat, gestió clínica, activitats formatives, docents i d'investigació, "destinades a millorar la prestació dels serveis d'assistència sanitària a l'àmbit de la salut mental i de discapacitat intel·lectual a Lleida ", va explicar la directora dels serveis territorials de salut a Lleida, Divina Farreny.

En aquest sentit, l'acord tractarà d'avançar en la millora en l'atenció a les persones amb trastorns mentals i persones amb discapacitat intel·lectual, amb una gestió clínica integrada, mitjançant la consecució de fites en els àmbits de la coordinació assistencial, docència i investigació. D'aquesta manera, s'establiran comissions d'anàlisi i coordinació a més de crear de manera conjunta mòduls docents dirigits a diferents professionals i promoure la creació de la Unitat Docent multiprofessional de Salut Mental. Durant l'acord, és que les dues parts es van mostrar satisfetes, es va anunciar que es promourà la coordinació i compatibilitat respecte a la informació clínica respecte a l'àmbit dels sistemes d'informació.

Un altre dels aspectes tractats va ser l'aposta per la integració social. El gerent del Sant Joan de Déu de Lleida, Pere Vallribera, va anunciar que "apostem per atendre persones vulnerables o en risc d'exclusió social amb una perspectiva social per a prestar atenció a aquests col·lectius".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats