Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El seguiment de pacients a través de les xarxes socials redueix les recaigudes en el tabaquisme al 7%Els professionals especialitzats de l'hospital de Santa Maria atenen uns 300 nous pacients cada any


La Unitat de Tabaquisme de l'hospital de Santa Maria de Lleida ha constatat que el seguiment de pacients que volen deixar de fumar a través de les xarxes socials redueix les recaigudes del 30% al 7% després d'un any de tractament. En concret, es fa un control de l'usuari a través de Facebook, de Whatsapp o d'una aplicació per a mòbils dissenyada per la mateixa unitat i per la Universitat de Lleida (UdL) que s'utilitza des de fa poc més d'un any.

Els bons resultats d'aquests instruments per facilitar que els pacients no abandonin el tractament es publicaran d'aquí a uns mesos a una revista especialitzada de referència, segons ha anunciat el coordinador de la unitat, Francesc Abella. Els professionals especialitzats de l'hospital de Santa Maria atenen uns 300 nous pacients cada any i el percentatge de dones (53,3%) ja supera el d'homes (46,7%). Són dades que s'han donat a conèixer durant les XII Jornades de Tabaquisme que se celebren aquest divendres a la sala de juntes de la Facultat de Dret de la UdL. Hi participen unes 120 persones, entre professionals de la salut i estudiants.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats