Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


El SEM convoca una vaga 'simbòlica' per denunciar la manca de personal sanitariLleida té ambulàncies "descobertes" 10 dies


El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) convoca una vaga però amb 100% de serveis mínims davant la incapacitat de faltar al lloc de treball al tractar-se d'un servei vital.

La manca de personal, la sobrecàrrega de treball i l'augment de responsabilitat assistencial promouen que els comitès d'empresa del SEM hagin convocat una aturada simbòlic el 7 i 8 de maig. El motiu rau en el "incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent i per la negativa de direcció a l'increment retributiu establert que s'està aplicant en tot el sector públic excepte en el SEM", va explicar la portaveu de CCOO del SEM, Àngels Balliu. D'aquesta manera, a la ciutat es calcula que entre 8 i 10 dies les ambulàncies queden descobertes per falta d'algun professional com una persona d'infermeria, un de medicina i un altre del servei de transport. "A Lleida hi ha un vehicle amb un metge i un tècnic, un altre medicalitzat a l'Arnau amb els tres professionals i un altre amb només dos al polígon industrial Camí dels Frares", ha apuntat la portaveu.

En tractar-se d'un servei assistència essencial, la protesta no comportarà repercussió assistencial. Entre les reivindicacions que porta el col·lectiu, la portaveu del sindicat en el SEM va assenyalar "l'augment de la jornada laboral sense impacte retributiu, la disminució de llocs de treball i la manca de material com els casos que s'utilitzen quan un edifici està a punt de caure o cal intervenir a l'interior d'un vehicle ". El sindicat ha criticat així la situació del personal sanitari.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats