Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El tractament de l'apnea és efectiu en la reducció de la mortalitatUn projecte de la UdL i l'IRBLleida ha analitzat ciutadans tractats amb dispositius de pressió positiva continua en les vies respiratòries


Investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) del Grup d'Investigació Translacional en Medicina Respiratòria han demostrat que el tractament amb dispositius de pressió positiva continua en les vies respiratòries, 'Continius Positive Airway Pressure (CPAP), és efectiu en la reducció de la mortalitat. Aquests resultats s'han presentat recentment en el Congrés de la Societat Toràcica Americana que va tenir lloc del 18 al 23 de maig a San Diego, Califòrnia, i s'han publicat a la revista 'American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine'.

L'apnea obstructiva del son (AOS) s'ha associat amb un augment de la morbiditat i la mortalitat per la seva relació amb la hipertensió, el càncer i les malalties cardiovasculars. L'estudi, que ha estat liderat per l'investigador Jordi Batlle, ha analitzat un total de 70.469 persones tractades amb CPAP, que corresponen a tots els pacients tractats pel Servei Català de la Salut entre 2012-2013. A Catalunya un 1% de la població utilitza CPAP.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats