Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


Els experts aposten per canviar la vacuna contra la meningitis davant l'augment de tipus de bacteris més agressiusEls especialistes recomanen assegurar-se que s'està vacunat si s'ha de viatjar en països o ciutats on s'han produïts brots de xarampió, com Nova York


Els experts estan detectant un lleuger increment d'uns tipus de meningococ més agressius (W i Y) que els ha obligat a replantejar-se l'estratègia de vacunació per cobrir aquests dos serotipus, segons ha destacat aquest dijous la cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron, la doctora Magda Campins. El Ministeri de Sanitat va recomanar fa unes setmanes a les comunitats autònomes que substituïssin la vacuna de meningococ C en els adolescents de 12 anys per una de tetravelent, que inclogui els serogrups A, C, W i Y.

Aquest canvi s'ha d'implantar durant el proper any, ha assenyalat la doctora Campins, en una roda de premsa en el Curs d'Actualització de Vacunes de Vall d'Hebron. Un altre debat sobre la taula és si els nois també s'haurien de vacunar del virus del papil·loma humà (VPH), amb una indicació en aquest sentit entre els que mantenen relacions homosexuals. Els experts també recomanen revisar el carnet de vacunes si s'ha de viatjar a països on s'han produït brots de xarampió, entre els quals d'Europa o els Estats Units.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats