Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els infants de Lleida perden la por als metges amb l‘activitat “Hospital dels ossets de peluix”Uns 400 nens i nenes participen en aquesta iniciativa a la sala polivalent de l’edifici municipal d’Albarés


La sala polivalent de l’edifici municipal d’Albarés s’ha convertit aquesta setmana en un hospital d’ossets de peluix per atansar el món mèdic als infants i perquè aquests perdin la por a les consultes i els metges.

La tinent d’alcalde i regidora dels Servies d’Educació, Montse Parra, ha visitat aquest matí l’activitat “Hospital dels ossets de Peluix” que per tercer any ha organitzat de manera voluntària l’Associació d’Estudiants de Ciències, integrada per estudiants de diferents graus de la branca sanitària. L’activitat es fa per a alumnes d’educció infantil (P5) de centres educatius de Lleida i s’inclou dins el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”.

Parra ha indicat que en aquesta edició participaran uns 400 nens i nenes, de 5-6 anys, de 10 centres escolars de Lleida. Segons ha explicat, és una activitat en què els infants vénen amb el seu peluix i veuen les situacions en les quals ells també es trobarien, com la vacunació, quan s’han de curar alguna ferida o s’han de fer alguna prova, fet que els ajuda a perdre la por als metges i al món mèdic.

El Servei d’Educació de la Paeria col·labora amb el projecte en la coordinació amb les escoles de Lleida i donant suport logístic i organitzatiu a l’AECS. Les escoles participants són: el Carme, Joan Maragall, Parc de l’Aigua, Pardinyes, Espiga, Camps Elisis, Alba, Torre Queralt, Magraners i Joc de la Bola. La majoria dels centres repeteixen l’experiència, donat l’èxit i la bona acceptació dels alumnes el passat curs.

L’objectiu principal de l’”Hospital dels ossets de peluix” és fer perdre la por als infants en front els metges, apropant el món de la pediatria al món infantil. A més, es trenca amb possibles experiències viscudes pels nens davant de les bates blanques o dins de l’ambient hospitalari, des de la didàctica del joc. D’aquesta manera, els nens i les nenes es familiaritzen amb els instruments mèdics d’exploració.

L’activitat de l’hospital dels ossets de peluix habilita 4 espais diferents: la sala d'espera, la consulta, la sala de raigs i el quiròfan. A cadascuna hi ha estudiants de medicina, vestits amb la bata blanca o verda (a quiròfan), els quals donen la benvinguda al pacient (osset de peluix) i al pare o la mare o l’ajudant del metge (nen o nena). Els menuts fan el circuit i se’ls convida a pensar en situacions possibles per curar el seu peluix, se’ls explica el funcionament d’una operació, d’una radiografia, etc.

La iniciativa “Teddy Bear Hospital” va ser impulsada per estudiants de medicina d’Alemanya que es proposaven humanitzar la professió i la iniciativa ha donat la volta al món per 90 països, a través de la Federació Internacional d’Associacions d’Estudis de Medicina (IFMSA).

El curs 2007-2008 es va iniciar la idea per primer cop a Catalunya amb l’AECS. A Lleida es va fer els cursos 08-09 i 09-10 i s’ha reprès fa 3 anys.

L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) és una associació d’estudiants universitaris voluntaris, de caire social, científic i cultural. Una entitat prestadora de serveis a la joventut, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, creada en el sí de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCB) i de la Societat Andorrana de Ciències (SAC).

L’AECS s’articula en Seccions Territorials, Seccions Acadèmiques i Grups de Treball. Els Grups de Treball són els diferents grups en què es divideix l’AECS per treballar en objectius més concrets, entre ells aquest projecte “Hospital dels ossets de peluix”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats