Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els metges plantegen cinc dies de vaga al febrer a la sanitat concertadaSalut intenta facilitar l'entesa entre Metges de Catalunya i patronals


Representants del Departament de Salut s'han reunit aquest dimarts al migdia amb el sindicat Metges de Catalunya (MC) per analitzar la situació del sector concertat davant una nova convocatòria de vaga de cinc dies, del 18 al 22 de febrer. Salut assegura que no pot negociar directament les reivindicacions del col·lectiu per respecte a l'autonomia de les parts que van subscriure el segon conveni del sector, anomenat SISCAT (sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya), però que vol actuar com a 'facilitador' perquè sindicat i patronals puguin arribar a una entesa.

En aquesta línia, el Departament es va reunir fa uns dies amb les patronals. Metges de Catalunya i patronals, però, no s'han reunit ara com ara, segons han confirmat fonts sindicals a l'ACN.Segons explica el Departament de Salut en un comunicat, abans de Nadal havia mantingut una reunió prèvia amb el sindicat. La trobada d'aquest dimarts hauria servit per respondre a les demandes que llavors el sindicat va exposar i també s'hi haurien tractat els punts inclosos a la convocatòria de vaga. 

Durant la reunió, el Departament ha informat que el CatSalut treballa des de fa setmanes en l'adequació dels acords de la primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) al sector concertat. El CatSalut va enviar una carta a principis de mes a les gerències d'entitats proveïdores de l'atenció primària concertada perquè avaluessin la situació dels equips, detectessin les necessitats i proposessin solucions de millora, que s'han de començar a implantar el març. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats