Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Especialistes en traumatologia participen en un curs pràctic de cirurgia de columna al CREBAOrganitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova


Professionals de medicina especialistes en traumatologia participen avui en la tercera edició del Curs de Columna de Lleida i Pirineus, organitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i celebrat al Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) ubicat a Torrelameu. El CREBA, que forma part de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), està dedicat a la recerca i la formació en l’àmbit de la biomedicina en model porcí.

Atesa l’especial complexitat de la cirurgia de columna vertebral, els professionals necessiten una subespecialització. En general, són necessaris tres o quatre anys d’entrenament després del MIR per poder practicar cirurgies a la columna vertebral. El curs d’avui, eminentment pràctic, té per objectiu mostrar les  tècniques fonamentals que necessiten els cirurgians de columna abans de poder-les aplicar amb èxit als pacients.

Aquestes tècniques fonamentals són quatre. Per això, es disposa de quatre estacions de treball, cadascuna amb un cadàver humà i un monitor amb un màxim de 5 alumnes per estació.

El curs seguirà demà, dirigit al personal d’infermeria quirúrgica interessat en la preparació preoperatòria, les opcions d’instrumentació quirúrgica i les cures postquirúrgiques dels pacients amb patologia de la columna vertebral.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats