Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


Impulsen la relació metge-pacient com a candidata a Patrimoni Immaterial de la HumanitatEl Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) s’ha adherit a la proposta


El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) s’ha adherit a la proposta de reconèixer la relació metge-pacient com a patrimoni cultural de la humanitat, una iniciativa promoguda pel Fòrum de la Professió Mèdica d’Espanya. El col·legi lleidatà considera que aquesta relació “aporta un component humà fonamental a l’atenció sanitària”, segons el Dr. Ramon Mur, president del COMLL.

Magrat això, les influències polítiques, socials, econòmiques, tecnològiques i de comunicació posen en risc la relació metge-pacient, per la qual cosa cal protegir-la i potenciar-la, segons els promotors de la proposta. Per aquest motiu, s’ha iniciat el procés per demanar que la UNESCO la reconegui com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Diverses entitats professionals i sindicals del sector s’han afegit a la petició del Fòrum de la Professió Mèdica, que ha obtingut també el suport del Senat i del Congrés dels Diputats. El següent pas és el pronunciament de les conselleries de Sanitat i Cultura de les Comunitats Autònomes per a la seva posterior tramitació davant de la UNESCO. Paral·lelament, els promotors de la iniciativa es plantegen internacionalitzar la candidatura, ja que la relació metge-pacient es dóna en totes les cultures.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats