Lleida
2 / 12° C (pluja)
97% 26 km/h


Investigadors completen la seqüenciació genètica de més d'11.000 tumors de pacients de càncerS'han identificat uns 300 gens que impulsen el creixement tumoral


Un equip d'investigadors ha completat la seqüenciació genètica i anàlisi de més d'11.000 tumors de pacients, que abasten 33 tipus de càncer. La fita forma part del projecte Atles del Genoma del Càncer (TCGA) que es va llançar el 2005 per investigar la base genètica d'aquesta malaltia. En total han identificat uns 300 gens que impulsen el creixement tumoral i poc més de la meitat dels tumors analitzats tenen mutacions que podrien ser l'objectiu de teràpies ja aprovades per al seu ús en pacients. Els resultats s'han publicat aquest dijous a 27 articles científics a 'Cell Press'.

Els estudis genòmics a l'última dècada han demostrat que el càncer és una malaltia d'errors en els gens més que en òrgans particulars. "Ara podem usar característiques moleculars per identificar la cèl·lula d'origen del càncer", ha explicat la investigadora Li Ding, de la Universitat de Washington. "Estem veient quins gens estan activats al tumor, i això ens porta a un tipus de cèl·lula particular. Per exemple, els càncers de cèl·lules escamoses poden aparèixer al pulmó, la bufeta, el coll uterí i alguns tumors del cap i el coll. Tradicionalment hem tractat els càncers en aquestes àrees com a malalties diferents, però en estudiar les seves característiques moleculars, ara sabem que estan relacionats".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats