Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Investigadors de la UB identifiquen una molècula clau en la resistència a la insulinaLa descoberta obre la porta a desenvolupar nous fàrmacs per tractar la diabetis mellitus de tipus 2


Investigadors de la UB han identificat una molècula clau en la resistència a la insulina, una condició que afavoreix el desenvolupament de la diabetis mellitus de tipus 2. Un treball que es publica a 'Metabolism. Clinical and Experimental', mostra l'enzim i el producte implicats en l'aparició del procés inflamatori i la resistència a la insulina.

Els resultats, provats en ratolins, obren la porta al desenvolupament de nous fàrmacs per tractar aquest tipus de diabetis. L'aparició d'un procés inflamatori crònic de baixa intensitat contribueix a la resistència a la insulina. Es tracta d'una condició en la qual les quantitats normals d'aquesta hormona són insuficients per complir la seva funció, és a dir aconseguir que la glucosa que prové dels aliments entri a les cèl·lules per obtenir energia.

Aquest trastorn prediu el desenvolupament de la diabetis mellitus de tipus 2, una malaltia crònica que mal controlada pot causar problemes de circulació, al cor, als ulls, als ronyons i en altres òrgans.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats