Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Investigadors de la UdL i la UAB identifiquen un nou mecanisme que senyalitza lesions en l'ADNConèixer les formes en què el material genètic es repara és fonamental per a la comprensió de malalties com el càncer, segons els autors de la recerca


Investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Autònoma de Barcelona (UAB) han identificat un nou mecanisme que senyalitza la presència de lesions en l'ADN. Així mateix,, han descobert que és el mateix ADN malmès, de cadena senzilla, el que activa directament el mecanisme per regular-ne la reparació. Els resultats d'aquesta recerca, que s'ha portat a terme a través de l'Institut de Recerca Biomèdica-Fundació Dr. Pifarré de Lleida (IRBLleida) i l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB), s'han publicat a la prestigiosa revista internacional EMBO Journal. Conèixer les formes en què el material genètic es repara és fonamental per a la comprensió de malalties com el càncer, segons els autors de la recerca.

Segons expliquen la UdL i la UAB en un comunicat, els anys, l'exposició a radiacions com la llum del sol o els molts productes químics als que estem contínuament exposats poden fer malbé l'ADN, que també es pot danyar quan es copia durant la divisió cel·lular, un procés que es produeix milions de vegades al dia als cossos humans. Els danys en el material genètic, ja sigui per "errors de còpia" o pel trencament per agents externs (carcinògens), poden conduir a la mort cel·lular o a una proliferació descontrolada i esdevenir cèl·lules canceroses. Per tant, conèixer les formes en què aquest material genètic es repara és fonamental per a la comprensió de malalties com el càncer.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats