Lleida
1/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La grip provoca sis casos greus a Lleida però es preveu que l'epidèmia perdi forçaNomés un d'aquests pacients estava vacunat i aconsellen prevenció


La fase epidèmica continua augmentant durant aquesta setmana tot i que la previsió és que a partir dels pròxims dies, les taxes d'incidències baixin. "Tenim una temporada força típica però recordem que aquest any s'ha endarrerit", va explicar ahir el responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Pere Godoy, després de la publicació de les dades revelades del Pla d'Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (Pidirac).

L'especialista va recordar la importància de la prevenció per evitar un possible quadre de gravetat. "D'aquests casos, el 30% sol ingressar a l'UCI i aproximadament, entre un 10 i un 15% té el risc de morir", ha advertit. En aquesta mena de situacions estarien les persones amb malalties cròniques, cardiopaties coronàries o casos de pneumònia, entre d'altres. Per aquest motiu, l'especialista va aconsellar evitar els ingressos mitjançant les vacunes. A Catalunya, l'activitat gripal ha augmentant i la taxa d'incidència s'ha elevat a 329 casos per 100.000 habitants. En el cas dels menors de 15 anys, les taxes d'incidència van disminuir mentre que entre els 15 i 64 anys, els casos van augmentar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats