Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Marató assoleix la xifra rècord de 10,7 milions d'euros per a la recerca contra el càncerLleida viu el diumenge més solidari amb moltes activitats de La Marató


La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha superat els deu milions i mig d'euros en donacions per a la sensibilització i la recerca biomèdica del càncer. Després de vint hores d'emissió, a les 1.45 hores el marcador sumava 10.715.430 euros que es destinaran a la investigació contra aquesta malaltia que afecta a un de cada dos homes i una de cada tres dones. És el rècord de recaptació, que fins ara estava situat en els 10 milions del 2012. Sota el lema "La investigacio dona vida", el programa de TV3 conduït per Ramon Gener i Gemma Nierga ha començat a les deu del matí i durant l'emissió han passat pel plató de la televisió catalana unes 380 persones, entre elles una vintena de 20 testimonis i 26 metges i investigadors.

Lleida viu el diumenge més solidari amb moltes activitats de La Marató

Zumba, swing, vermuts i moltes altres activitats són les que han omplert aquest diumenge la demarcació de Lleida amb motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany està dedicada a la investigació pel càncer. Lleida ciutat i molts municipis han organitzat accions diverses que van des de les ballades fins a les curses, com la Pujada a la Seu Vella.

L'aigua ha deslluït alguns dels actes , com ha passat a Balaguer, on s'ha pogut salvar una activitat sota els porxos de l'Ajuntament però les que s'havien programat a la Plaça Mercadal s'han hagut de suspendre pel temps. A Alpicat, el grup de joves i l'agrupació escolta Tacipla han organitzat un matí de zumba i un vermut solidari a la Sala Unió, on la pluja no ha tingut protagonisme. A Tàrrega, dels actes a l'aire lliure s'ha pogut fer una ballada de swing i a Mollerussa, el Teatre de l'Amistat ha estat l'escenari de la Marató al Pla d'Urgell.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats