Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


La presidenta de les Infermeres de Lleida, nova directora general dels Professionals de la SalutMontserrat Gea ocupa el lloc de Marc Ramentol, que ha estat nomenat secretari general de Salut


Montserrat Gea, actual presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida, ha estat nomenada directora general de Professionals de la Salut del Departament de Salut en substitució de Marc Ramentol, el qual relleva Laura Pelay en el càrrec de secretari general de Salut.

Montserrat Gea (1976) és diplomada en Infermeria (E.U.Gimbernat) i Ciències Empresarials (UdL). Màster en Ciències de la Infermeria i Doctora per la Universitat de Lleida, amb menció internacional (Universitat de Toronto), ha exercit com a infermera assistencial en diferents àmbits (sociosanitari, residencial, primària) tot i que d’una forma més dilatada en l’àmbit hospitalari a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

Actualment és vicerectora d’Internacionalització de la Universitat de Lleida i Professora de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. 

A més, Montserrat Gea és la investigadora principal del Grup de Recerca en Cures de la Salut de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), i forma part de la vintena de científics que van signar una carta publicada a la revista internacional d’àmbit científic ‘The Lancet’, en la qual demanaven una “avaluació independent i imparcial” per part d’un panell d’experts estatals i internacionals de la gestió del coronavirus a l’Estat espanyol, tant la del govern de Pedro Sánchez com les dels executius autonòmics. 

 

Marc Ramentol

Gea ocuparà el càrrec que deixa vacant Marc Ramentol, qui serà el nou secretari general de Salut, en substitució de Laura Pelay. Aquest darrer relleu s’ha pactat entre Pelay i la consellera Alba Vergés amb l’objectiu de “reforçar encara més” el Departament per als propers mesos, centrats en la lluita contra la covid. D’altra banda, també es vol potenciar les reformes necessàries per “enfortir” el sistema de salut. 

Segons un comunicat, Vergés i Pelay feia setmanes que ja parlaven d’aquesta decisió amb per renovar l’equip davant la previsible segona onada de coronavirus i després d’uns mesos “molt intensos”. Vergés ha destacat “la gran tasca” de Pelay en els dos últims anys i mig.

La consellera va posar com a exemple, la “rellevància” de la fins ara secretària general en la confecció del pressupost 2020 així com el seu paper els últims mesos liderant, conjuntament amb el Departament d’Interior, el pla PROCICAT per a fer front a la covid.

Per la seva part, Ramentol (1982), que és metge especialista en Medicina Interna, ocupava la Direcció General de Professionals de la Salut des del mes de desembre del 2018. Llicenciat per la UAB, va realitzar la Formació Sanitària Especialitzada en Medicina Interna a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats