Lleida
9/19° C (pluja)
97% 26 km/h


La Seu d'Urgell tornarà a acollir una jornada de donació de sangEl 14 de setembre, el Centre Cívic El Passeig tornarà a rebre els donants


La Seu d’Urgell és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dia 14 de setembre, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial al Centre Cívic El Passeig, de 16’30 a 21 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats