Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’Arnau de Vilanova licita un neuronavegador per tractar pacients amb patologia cerebralCompta amb finançament de la Diputació de Lleida


L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha publicat, en data 17 de juny de 2020,la licitació del subministrament d’un neuronavegador per al Servei de Neurocirurgia en l’enllaç següent: contractaciopublica.gencat.cat/anunci/1101203354. El contracte està valorat en 228.024 euros i serà finançat per la Diputació de Lleida. El termini per presentar ofertes finalitza el proper 10 de juliol.

El principal objectiu de l’adquisició d’aquest equip és tractar els pacients amb patologia cerebral, fonamentalment amb tumors cerebrals, i els pacients amb patologia raquimedul·lar a través de cirurgia cranial o espinal.

El neuronavegador és una de les eines de neurologia d’última generació i permet conèixer amb total precisió la ubicació, la forma i el volum de la patologia que s’ha de tractar. El seu principal avantatge és que permet obtenir una visió precisa de la zona afectada i, d’aquesta manera, es pot planificar la intervenció necessària amb més seguretat per al pacient.

Actualment, l’Hospital té un neuronavegador en règim de lloguer, de manera que aquesta licitació permetrà tenir aquest equip definitivament al centre. Cada any, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova realitza amb el neuronavegador una mitjana de150 cirurgies a pacients afectats de patologia cerebral.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats