Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Arnau de Vilanova publica un estudi pioner sobre la qualitat assistencial a la Unitat de Reanimació d'UrgènciesEn cinc anys s'han analitzat 7.579 pacients, un 62,6% dels quals són homes i la mitjana d'edat és de 68 anys


Professionals de medicina del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i del Grup de recerca transversal de la Urgència de l'IRBLleida han publicat un estudi pioner sobre la qualitat assistencial a la Unitat de Reanimació d'Urgències de l'hospital lleidatà. Han analitzat les dades de 7.579 pacients que han passat per aquesta unitat en cinc anys (entre els anys 2012 i 2016). L'estudi, publicat a la revista Medicineun, revela que el 62,6% de les persones ateses són homes i la mitjana d'edat se situa en els 68 anys. Entre els indicadors de qualitat analitzats destaca la mortalitat, com a factor clau, que a la Unitat de Reanimació d'Urgències de l'Arnau és del 0,41% fins a les 24 hores, una dada positiva, tenint en compte l'alt risc d'aquesta tipologia de pacients, segons destaquen els responsables de l'estudi.

Un altre dels indicadors de qualitat és el temps que els pacients passen a la Unitat de Reanimació que, en el cas de l'hospital lleidatà, és de 0,87 hores. D'altra banda, el 72,7% dels pacients categoritzats de nivell 1 en el triatge d'Urgències va ser dirigits a la Unitat de Reanimació. La seva principal destinació després de passar per Reanimació va ser un box d'Urgències (en el 82,3% dels casos). El 0,38% van anar a Cirurgia, i l'1,2%, a la Unitat de Cures Intensives (UCI), segons es desprèn de la recerca.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats