Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Arnau de Vilanova vol potenciar que els pacients de l'UCI puguin gaudir de música i veure els seus animals de companyiaSón propostes que l'hospital lleidatà vol estudiar per fer més amena l'estada a malalts i familiars en el marc del model d'humanització que porta a terme a les unitats de cures intensives


L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida vol potenciar en un futur que els pacients de la unitat de cures intensives (UCI) puguin gaudir de musicoteràpia, és a dir que músics interpretin música en directe a les persones ingressades per afavorir la seva relaxació. L'hospital lleidatà ja va provar aquesta iniciativa l'estiu passat en un pacient, i l'objectiu és que de ser una excepció pugui acabar convertir-se en un fet habitual.

En aquest mateix sentit, els responsables de l'UCI també plantegen la possibilitat que els pacients puguin mantenir contacte amb els seus animals de companyia com a mesura terapèutica. Es tracta de dues propostes, la viabilitat de les quals l'Arnau de Vilanova vol estudiar en el marc del model d'humanització que ha posat en marxa a les UCI d'adults i de pediatria. Es basa en l'atenció integral dels pacients atesos, dels seus familiars i dels professionals sanitaris, amb l'objectiu de millorar la qualitat humana del servei.

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha presentat aquest divendres el nou model d'humanització de les unitats de cures intensives. Està centrat sobretot en els pacients, però és un procés multidireccional en el qual els professionals, les famílies i la institució treballen conjuntament i de forma interactiva des dels vessants assistencial, afectiu i estructural, per assolir aquest fi.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats