Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Arnau inaugura un sistema d'optimització als quiròfans basat en la geolocalitzaciótecnologia pionera a l'Estat que aportarà un millor control de pacients i materials


L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida ha inaugurat aquest dilluns un sistema pioner d'optimització de processos al bloc quirúrgic que permet visualitzar de forma integral tota l'activitat relacionada amb aquest servei amb l'objectiu de millorar-ne l'eficiència. El projecte està basat en un sistema de geolocalització de pacients a través d'una polsera que permet fer un seguiment en temps real de tot el procés quirúrgic, des de la precirurgia a la reanimació.

De la mateixa manera, el sistema permet fer un control dels temps i dels materials utilitzats, de manera que ajudarà a millorar la programació i la planificació del bloc quirúrgic. L'objectiu és oferir un millor servei als pacients i als familiars, que rebran informació permanentment actualitzada, gestionar de forma més eficient el bloc quirúrgic i reduir les llistes d'espera. El projecte és fruit d'un conveni de col·laboració de l'HUAV amb la multinacional de tecnologia mèdica Medtronic i l'empresa tecnològica Ikusi.

L'àrea quirúrgica de l'Arnau de Vilanova atén anualment una mitjana de 12.000 pacients, comptant operacions programades, urgències i Cirurgia Major Ambulatòria (CMA). Hi treballen seixanta cirurgians i un centenar de professionals d'infermeria, auxiliars, zeladors i personal administratiu.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats