Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


L'Associació Antisida de Lleida detecta un positiu en VIH i deu en sífilis en les 314 proves ràpides efectuades el 2018L'entitat ha instal·lat aquests dies taules informatives i espais on fer-se la prova en diferents facultats de la UdL


L'Associació Antisida de Lleida ha realitzat 314 noves proves ràpides del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) de gener a setembre del 2018, de les quals una ha resultat positiu en VIH i deu en sífilis. L'any 2017, l'entitat va dur a terme un total de 569 proves, de les quals tres van resultar positives en VIH i vuit en sífilis.

Els dies 22, 23 i 24 d'octubre se celebra la Setmana de la Prova a la Universitat, una iniciativa de l'Associació Antisida de Lleida per acostar la prova gratuïta, ràpida i confidencial al públic universitari, que sovint té dificultats d'accés per fer-se aquesta prova a la seu de l'entitat. Les Facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social; Medicina i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida acullen aquests dies taules informatives i espais on fer-se la prova ràpida del VIH.

Del 19 de novembre al 5 de desembre, tindrà lloc la Setmana Europea de la Prova en què es realitzarà la prova ràpida del VIH en diferents punts de la demarcació de Lleida com ara en centres de salut.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats