Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Les dones pateixen més malalties relacionades amb el dolor, segons l'Enquesta de Salut de CatalunyaArtrosi i mal d'esquena afecten més el col·lectiu femení i pressió i colesterol alts el masculí


L'Enquesta de Salut de Catalunya del 2017 posa de manifest que les dones pateixen més malalties relacionades amb el dolor, segons ha anunciat aquest dimecres el Departament de Salut. L'estudi indica que la prevalença de patir una malaltia o problema de salut crònic o de llarga durada és més elevada entre les dones que entre els homes (40,6% enfront del 34,6%). Aquesta prevalença creix a mesura que els grups són de més edat i supera el 65% en persones de 65 anys i més. També és superior en les persones de classe social menys afavorida i en les que tenen estudis primaris o no en tenen.

Segons aquesta enquesta, a més, els trastorns crònics de salut que pateixen les dones estan relacionats, en primer lloc, amb malalties de l'aparell locomotor com l'artrosi i l'artritis; malalties de l'aparell circulatori (pressió alta), migranyes o mals de cap freqüents, depressió i anèmia.

En el cas del homes, la morbiditat està relacionada més freqüentment amb malalties de l'aparell circulatori com la pressió alta i el colesterol elevat; malalties de l'aparell locomotor (mal d'esquena), al·lèrgies cròniques i depressió.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats