Lleida
3 / 11° C (pluja)
97% 26 km/h


Les persones amb esquizofrènia tenen el triple de possibilitats de consumir cànnabis, segons un estudiEl treball, participat per la Vall d'Hebron, desvetlla noves regions genètiques relacionades amb el consum de cànnabis i el risc de patir esquizofrènia


Les persones amb esquizofrènia tenen el triple de possibilitats d'acabar consumint cànnabis. Aquest és una de les principals conclusions d'un estudi internacional que ha comptat amb la participació de professionals del Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari i que ha inclòs a 184.765 pacients. El treball també ha desvetllat 16 noves regions genètiques que predisposen al consum de cànnabis al llarg de la vida. Segons l'informe, que ha publicat la revista 'Nature Neuroscience', també s'ha demostrat que un 24% de la base genètica que predisposa a consumir cànnabis és compartida amb la base genètica de l'esquizofrènia i són aquestes regions dels genomes les que fan que les persones amb esquizofrènia tinguin més predisposició i tendència a consumir.

El treball quintuplica el nombre de persones participants respecte a l'anterior estudi més gran realitzat sobre la relació entre el consum de cànnabis i patologies mentals com l'esquizofrènia, ja que es tracta d'una investigació internacional en la qual s'han analitzat mostres de 184.765 pacients, segons han explicat a la roda de premsa d'aquest dijous.

Una de les investigadores principals del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), la doctora Marta Ribasés, ha explicat que l'estudi ha desvetllat 16 noves regions genètiques implicades en la vulnerabilitat a consumir cànnabis, un fet que ha qualificat de "molt important per conèixer les bases genètiques de l'ús d'aquesta substància". Segons ha explicat Ribasés, les regions genètiques serien "llocs dels genomes concrets on hi ha molts gens i es mira què és el que no funciona en cadascun d'ells". "El treball ha confirmat que hi ha un component genètic implicat en el fet de consumir cànnabis al llarg de la vida", ha afegit Ribasés. Segons el grup que ha fet l'estudi, fins ara només es coneixien dues regions genètiques relacionades amb el consum de cànnabis així que "el fet que aquest nou treball aporta 16 noves regions és un pas endavant molt important".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats