Lleida
20/37° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'Hospital Arnau 'acollirà' un heliport que reduirà el temps en els trasllatsLa remodelació del bloc quirúrgic s'iniciarà el proper any amb 2 ascensors i 16 quiròfans


L'Hospital Arnau de Vilanova comptarà amb un heliport amb el que es guanyarà temps i en el qual es podran donar vols nocturns destinats a pacients greus o crítics. D'aquesta manera, el centre sanitari disposarà d'una plataforma preparada per al vol urgent situada a la teulada. "Les millores permetran reduir els 5 minuts de trasllat entre l'helicòpter, l'ambulància i el centre sanitari", va explicar ahir el gerent territorial de l'ICS Lleida, Jordi Cortada.

D'aquesta manera, l'helicòpter que utilitza el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) canviarà la seva parada compartida amb Bombers a Ciutat Jardí per aquesta nova. Des del subterrani fins a la coberta estaran connectades les àrees i més en aquesta millora, "s'obrirà l'ala situada darrere de la porta d'urgències de l'Arnau per a aquesta ampliació", ha apuntat Cortada. Així, es preveu començar les obres el 2020 amb una durada entre dos i tres anys.

A més, es dotarà l'hospital de 16 quiròfans nous i dos ascensors que connectaran amb les àrees d'ús més intensiu com són urgències i radiologia. "El motiu de la remodelació és que assumim més activitat quirúrgica que abans i que les sales d'operacions i la estructures han quedat obsoletes davant de l'augment tècnic dels aparells utilitzats", va afirmar Cortada. Pel que fa a la complexitat de les millores, el gerent va recordar que el centre compta amb una activitat cada dia de l'any i que tot i que les obres afectin a molts serveis, "es combinaran els quiròfans i es tractarà de produir els moviments necessaris ".

El gerent també va avançar que aviat es renovaran totes les plantes d'hospitalització a través de l'ajuda de la Diputació de Lleida amb "llits més grans i més electromedicina". A més, Cortada va informar que la remodelació del bloc quirúrgic disposa d'una inversió de 25 milions d'euros. La mesura sorgeix amb l'aprovació definitiva de la Comissió territorial d'Urbanisme del pla que permetrà remodelar completament el bloc quirúrgic de l'Arnau que dóna cobertura sanitària a una extensa àrea geogràfica de Lleida i la Franja de Ponent d'uns 450.000 habitants.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats