Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L’Hospital Arnau commemora el Dia del DonantAmb una taula al vestíbul, on es lliura informació sobre la donació d’òrgans


Avui, dia 6 de juny, se celebra el Dia del Donant. L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida s’hi suma per homenatjar totes les persones que, gràcies a la seva donació voluntària i desinteressada, fan realitat que es puguin realitzar trasplantaments a centenars de pacients.

Durant l’any 2017 s’han realitzat a Catalunya 1.106 trasplantaments, una xifra històrica. El trasplantament de ronyó és el més requerit, amb 780 implants; seguit del de fetge, amb 160 implants. S’han realitzat també 60 implants de cor, 89 de pulmó i 17 de pàncrees.

A Lleida, durant aquests primers quatre mesos de 2018, 27 persones han rebut el trasplantament que necessitaven, però 63 més continuen en espera d’un òrgan.

La importància de la donació d’òrgans en l’àmbit de la salut és coneguda. Hi ha persones que donen els òrgans en vida, mitjançant l’expressió de la seva voluntat de donació a la família o fent-se el carnet de donants. En altres ocasions, és la família qui, davant la mort d’un ésser estimat, accepta la donació com un acte de solidaritat.

Per commemorar aquest dia, s’ha instal·lat una taula al vestíbul de l’Hospital Arnau, on es lliurarà informació per donar a conèixer la importància de la donació d’òrgans i també per agrair l’altruisme de tots els donants.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats