Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


L'Hospital Comarcal del Pallars celebra el seu 25è aniversariEl tret de sortida als festejos comptarà amb el reconeixement als professionals més veterans del centre


L'Hospital Comarcal del Pallars celebra, aquest any, el 25è aniversari de la seva inauguració. Aquesta commemoració suposa també que fa vint-i-cinc anys de l'inici d'una nova etapa sanitària al Pallars. L'acte d'inauguració d'aquesta fita tindrà lloc aquest dimarts 17 d'abril i comptarà amb la presència de Mateu Huguet, gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; Joan Ubach, Alcalde de Tremp i Francesc Guerra, Gerent de l'Hospital. Durant l'acte tindrà lloc el reconeixement als professionals que fa 25 anys o més que treballen a l'Hospital.

L'Hospital es va obrir l’any 1521 en un edifici del Carrer del Forn de la mà del doctor Jaume Fiella. Tres segles més tard l'Hospital es traslladà a l'antic convent dels Caputxins, i es va convertir en el Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella.

L'any 1933 la Generalitat de Catalunya estudià la possibilitat de transformar-lo en Hospital Comarcal i el 1934 designà Tremp com a capital de comarca sanitària, tot i que el projecte es va parar per la Guerra Civil. Tot i això, les aportacions de Mn. Casimir Torrent van ser fonamentals en l'època de postguerra. L'any 1987 es signà un concert amb l'Institut Català de la Salut que va permetre oferir assistència als afiliats a la Seguretat Social.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats