Lleida
17/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L’Hospital Joan XXIII i l’Arnau de Vilanova creen un model per millorar l’atenció a les persones amb Malaltia Renal Crònica AvançadaÉs un sistema pioner al món que han desenvolupat amb cinc centres més de l’Estat


L’Hospital Joan XXIII de Tarragona i l’Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb cinc centres més d’arreu de l’Estat, han desenvolupat un model d’acreditació de qualitat de les unitats que tenen cura de pacients amb Malaltia Renal Crònica Avançada (MRCA) que és pioner al món. El sistema s’ha elaborat en col·laboració amb pacients, la infermeria nefrològica i la Organización Nacional de Trasplantes (ONT). El seu objectiu és millorar l’atenció dels pacients que passen a les unitats en les quals es tracten les persones en els estadis amb un índex de mortalitat més avançat i amb menys qualitat de vida. L’MRCA afecta a dues persones per cada 1.000 habitants, unes 15.300 a Catalunya, i té una mortalitat d’entre el 8% i el 10%.

El model l’han desenvolupat, a més del Joan XXIII i l’Arnau de Vilanova, el Complejo Asistencial Universitario de Lleó, l’Hospital Universitario Marqués de Valdecilla de Santander, l’Hospital Universitario Son Llàtzer de Palma de Mallorca, l’Hospital Universitario Infanta Leonor de Madrid, i l’Hospital Universitario Puerto Real. L’objectiu final és millorar la supervivència dels malalts, endarrerir la progressió de la malaltia i afavorir una transició adequada a la diàlisi i el transplantament, a més de promoure l’autonomia del pacient.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats