Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


L'ICS posa en marxa un projecte per validar una eina en català de detecció de la dislèxiaS'estima que entre un 7 i un 10% de la població la pateixen, tot i que normalment és un "trastorn ocult i escassament tractat"


Un equip multidisciplinari, format per professionals de l'àmbit d'atenció primària de la Gerència Territorial Lleida de l'Institut Català de la Salut (ICS) i investigadors de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, col·laborarà amb la Dra. Luz Rello, lingüista especialitzada en la detecció i el tractament de la dislèxia, en el disseny i desenvolupament de DytectiveCat, una aplicació en català que ajudarà a detectar aquest problema de lectura, escriptura i ortografia. S'estima que la prevelença de la dislèxia està entre el 7% i el 10% de la població i és la causa més freqüent de les dificultats d'aprenentatge, però normalment és un "trastorn ocult i escassament tractat".

La Dra. Rello és investigadora de la prestigiosa Carnegie Mellon University de Pittsburgh, als EUA, i ha guanyat importants premis, com l'European Young Researchers Award or Innovator under 35 o el TR35 MIT's Technology Review Spain, per la seva tasca d'investigació pel que fa a la dislèxia. Així mateix, Rello és fundadora de Change Dyslexia, una empresa social que té com a objectiu ajudar a detectar la dislèxia i reduir les taxes globals d'abandonament escolar relacionades amb aquesta dificultat de l'aprenentatge mitjançant l'ús de la tecnologia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats