Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


L'Institut Català de la Salut (ICS) incrementa els 20 mèdics de família a la província de LleidaAquest augment s'ha de fer amb les noves contractacions i l’ampliació de l’activitat laboral després de l’edat de jubilació


L'Institut Català de la Salut (ICS) incrementa en 20 els mitjans de família, entre nous contractes i ampliació de l'activitat laboral a Lleida i l'Alt Pirineu i l'Aran, segons les dades facilitades. Esta cifra és la suma dels 13 nous metges contractats (12 en Lleida i 1 a l'Alt Pirineu i l'Aran), 1 que ha augmentat la seva activitat laboral després de l'edat de jubilació i els 6,21 de les hores extras remunerades que 41 professionals han acceptat fer en Lleida.

El director de l'ICS, Josep Maria Argimon, va defensar el compliment de l'acord que es va consolidar amb Metges de Catalunya i que va suposar la desconvocació d'una vaga que va durar quatre dies a partir de novembre de 2018. primària s’està portant un cap, es queden complint ", destacar. Per a les xifres de Catalunya, Argimon ha dit que les professions de medicina de família han augmentat en 262 (122 nous metges contractats, 17 que fan acompanyar l'activitat al jubilat i 123 que s’inclouen les hores extras remunerades acceptades per 792 professionals). A més, destacarem la implantació de les dades obertes i la millora de les condicions laborals, així com l'organització autònoma dels equips.

Per a millorar les condicions laborals que han estat millorades condicions laborals, la conciliació, l'estabilitat laboral i les retribucions. En concret, s’han incrementat els incentius (DPO) per a totes les categories professionals al 75% al ??2018 i al 100% en l’any 2019. També s’ha avançat en el complement d’atenció urgent de l’atenció primària (ACUT) que afecta a 582 professionals, i la ASSIR, que repercuteix en 180 ginecòlegs.

El Govern aprova el pla de prevenció i control de l'hepatitis C

El Govern de la Generalitat ha aprovat el Pla de prevenció i control de l'hepatitis C a Catalunya, que té com a principal objectiu facilitar l'adopció i la implementació de mesures per disminuir la incidència, la morbilitat i la mortalitat associada a aquesta infecció . Tot ello, per aconseguir l'eliminació com a problema greu de salut pública l'any 2030, per ser que s’aconsegueixi aquest desafiament marcat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Para ello, és clau un abordatge eficient de la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de les persones afectades. Actualment, l'hepatitis C no disposa de vacuna. Així, és possible obtenir el diagnòstic de la infecció i el nivell d’un grau de manera ràpida, sencilla i no agresiva.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats