Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h


Lleida celebra el Dia Mundial de la Diabetis amb una Jornada al ParadorL’influencer Óscar López Briñas, pacient amb diabetis tipus 1, pronunciarà la conferència inaugural


Professionals de l’atenció primària de Lleida i dels serveis de referència de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova es reuniran demà al Parador de Lleida per celebrar la IV Jornada d’Endocrinologia i Nutrició i la VII Jornada del Pacient Diabètic Obès, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Diabetis.

La Jornada s’inaugurarà a les 8.15 hores amb una sessió sobre un tema d’absoluta rellevància científica i assistencial, sota el títol “El pacient compromès amb la seva malaltia: diabetis i noves tecnologies”. Aquesta conferència inaugural correrà a càrrec d’Óscar López de Briñas, pacient amb diabetis tipus 1 i important influencer a les xarxes socials amb el nom de Jedi_Azucarado.

Seguidament es tractaran altres temes com la nutrició enteral i la monitorització contínua de glucosa, així com la relació entre la diabetis i altres malalties com l’Alzheimer o la insuficiència cardíaca. Durant el matí es presentaran diversos treballs en format pòster i projectes de recerca que optaran a un premi durant la Jornada.

Per la tarda s’obriran les VII Jornades del Pacient Diabètic Obès, que inclouran dos tallers simultanis on es presentaran els darrers estudis i casos pràctics sobre els últims fàrmacs que han sortit al mercat per al tractament de la diabetis i que tenen especial relació amb la pèrdua de pes i els tractaments injectables per als pacients amb diabetis.

A partir de les 19 hores, el monument més emblemàtic de Lleida, la Seu Vella, s’il·luminarà de color blau per donar visibilitat pública a la diabetis, una malaltia que pateix el 12% de la població.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats