Lleida
1/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Llevadores lleidatanes es formen en temes d'infertilitatAprenen com detectar i orientar en aquesta qüestió.


Llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) inicien avui, 5 de febrer, un curs bàsic d’infertilitat per poder encarar l’impacte que aquesta qüestió té. L’objectiu és adquirir els coneixements bàsics per detectar problemes i orientar les usuàries en la recerca d’una possible solució.

La formació anirà a càrrec de diferents professionals que abordaran qüestions sobre les causes femenines i masculines de l’esterilitat i les proves de diagnosi; es parlarà també dels límits biològics de la fertilitat, els tractaments hormonals o les tècniques de reproducció i les complicacions que hi poden haver. Altres temes seran l’equilibri emocional en la parella infèrtil, els aspectes ètics i legals de la Reproducció Assistida, l’ús de l’acupuntura i la influència de la nutrició i l’estil de vida en el procés i el paper de la infermeria en una clínica de reproducció assistida.

El curs, que seguirà els dies 12, 19 i 26 de febrer a la seu del COILL del Paer Casanoves, comptarà amb la participació dels ginecòlegs Jaume Tarazona, Marta Canals, Andrés Hernáiz i Carlos Godino. Altres professionals que impartiran coneixements són els uròlegs i andròlegs, Ramon Bordalba i Carlos García-Ochoa; la infermera especialitzada en acupuntura Isable Loizu; la nutricionista Naila Martínez; el psicòleg Àlex Palau, la biòloga i màster en embriologia Sònia Gili, l’infermer i doctor en ginecologia Jordi Cortada i la gerent de FIV Lleida, Montserrat Echauz.

Fotografia: Rafa Gimena (Missatges)

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats