Lleida
19/36° C (sol)
97% 26 km/h


L'OMS constata una estabilització del coronavirus però alerta que el brot ''encara podria anar en qualsevol direcció''L'entitat es mostrava favorable a la continuïtat del WMC "prenent les mesures adequades"


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha constatat una estabilització dels nous casos de coronavirus confirmats a la Xina durant la darrera setmana, però alerta que aquest fet "ha de ser interpretat amb cautela extrema". El director general de l'entitat, Tedros Adhanom, ha alertat, en aquest sentit, que el brot "encara podria anar en qualsevol direcció". Les últimes xifres oficials de les quals disposa l'OMS indiquen que hi ha 44.730 casos de Covid-19 a la Xina, amb 1.114 morts. Fora de la Xina hi ha 441 casos a 24 països, amb una mort. D'altra banda, a preguntes de l'ACN l'entitat s'ha mostrat aquesta tarda favorable a que el Mobile World Congress se celebrés "prenent les mesures adequades".

En una roda de premsa per informar de les darreres novetats del brot d'Ebola al Congo i del de Coronavirus a la Xina, Adhanom ha indicat que el nombre de països que han informat de casos de Covid-19, com s'ha rebatejat el coronavirus, "no ha canviat des del 4 de febrer". Dels 48 nous casos confirmats ahir fora de la Xina, 40 eren a bord del creuer Diamond Princess, en quarantena a Yokohama.

El màxim responsable de l'OMS també ha fet una crida a sumar esforços per trobar una solució al brot, en lloc de destinar-los a "estigmatitzar persones o nacions senceres". I ha afegit: "En lloc de dirigir tota la nostra energia contra el brot, l'estigma divergeix la nostra atenció i enfronta la gent entre sí". Per això ha repetit que "aquest és temps de solidaritat, no d'estigma".

De la seva banda, a preguntes de l'ACN el director executiu de l'OMS per a emergències de salut, Michael Ryan, s'ha mostrat favorable a la celebració del Mobile World Congress de Barcelona minuts abans que transcendís que, de fet, la direcció de l'esdeveniment havia decidit cancel·lar-lo.

Ryan ha admès que "no hi ha risc zero" en cap esdeveniment massiu com el que suposa el Mobile, però ha afegit que "amb una bona gestió" molts d'aquests riscos "es poden reduir". Per això apostava per una "gestió apropiada" i opinava que trobades com el certamen barceloní "poden continuar si s'hi apliquen mesures adequades".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats