Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Més de 3.000 lleidatans s'han vacunat abans de realitzar un viatge en el que portem d'anyLes principals destinacions dels viatgers són països d'Àsia, Àfrica i Llatinoamèrica


Al voltant de 3.200 lleidatans ja han passat enguany pel centre de vacunació internacional abans de fer un viatge.

El Centre de Vacunacions Internacionals Eixample, ubicat a l'avinguda de Balmes de Lleida, ha atès aquest any 3.200 viatgers abans d'anar-se'n a un país "on hi ha moltes malalties que aquí ja no existeixen". La xifra s'eleva als 4.000 viatgers durant l'any passat, entre les visites, les vacunes i el retorn -per si hi va haver alguna incidència-, segons va explicar al coordinadora del centre, Mariola Espejo.

Les principals destinacions que trien els lleidatans són Tailàndia, a Àsia; Senegal, Gàmbia, Mali, Kenya i Tanzània, a l'Àfrica; i el Brasil, Bolívia, Colòmbia i Equador, a Llatinoamèrica. En aquest sentit, Mirall va destacar que els viatgers "han de ser conscients dels riscos" de viatjar sense vacunar-se, ja que en aquests països "hi ha malalties que aquí ja no tenim". Per aquest motiu, des del centre recomanen concertar la visita un mes abans de fer el viatge.

A la primera visita els professionals aconsellen als viatgers les vacunes que haurien de posar-se segons la destinació. A més, també ofereixen visites després del viatge per si hi va haver alguna incidència. El preu que han de pagar els viatgers per la visita i les vacunes és de 38 euros, i 18 euros més en cas de necessitar el carnet internacional de vacunació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats