Lleida
20/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Més de 31.000 persones s'acrediten a l'espai La Meva Salut a la Regió Sanitària Lleida el 2018Representen el 10,10% dels assegurats majors o iguals de 18 anys atesos a l'atenció primària


L’any 2018 s’han acreditat 31.081 persones de la Regió Sanitària Lleida a l’espai La Meva Salut (LMS), que representen el 10,10% dels majors de 18 anys que han estat atesos en l'atenció primària. L'octubre de 2018 es va obrir l'accés a La Meva Salut per als menors d'edat i les persones tutelades legalment. Els pares, mares o tutors d'infants menors de 18 anys poden demanar l'accés dels fills/es o de les persones de les quals són responsables legals. Entre els 16 i 18 anys, cal que el fill/a els autoritzi a accedir al seu portal.

Durant l’any 2018 el servei de l’eConsulta integrat en La Meva Salut s’ha consolidat i s’incrementa de manera progressiva en totes les Àrees Bàsiques de Salut de la Regió Sanitària com a eina de consulta no presencial entre el ciutadà i el professional de salut. La Regió Sanitària Lleida comptava l’any passat amb 293 professionals en aquest espai que van mantenir 8.771 converses amb pacients de forma on-line. LMS ofereix un nou canal de comunicació, confidencial i segur, per resoldre necessitats del ciutadà que no requereixin que professional i pacient comparteixin espai i temps.

La Meva Salut

La iniciativa va néixer el 2014 i es va implementar a tots els Equips d’Atenció Primària amb l'objectiu d'afavorir la coresponsabilitat i participació de les persones en la prevenció i cura de la seva salut, i per convertir-se en una eina per a la interacció en línia del ciutadà, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu, amb el Departament de Salut, els seus organismes i les entitats proveïdores (hospitals, centres d'atenció primària, etc.).

Per accedir a la LMS, cal el codi d'identificació personal (CIP) de la targeta sanitària individual (TSI) i un certificat digital o una contrasenya. La contrasenya es pot demanar presencialment al centre d'atenció primària (CAP). La persona titular de la targeta sanitària individual, que sigui major d'edat i que tingui certificat digital o que hagi sol·licitat la contrasenya al seu CAP pot accedir a la pàgina web lamevasalut.gencat.cat.

Un cop identificat a La Meva Salut també es pot accedir als tràmits virtuals de les administracions públiques.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats