Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


Moren dos nadons prematurs a Vall d'Hebron afectats per un bacteriL'hospital ha detectat altres casos que no presenten símptomes i ha establert mesures especials de protecció


Dos nadons prematurs van morir la setmana passada a l'Hospital Vall d'Hebron afectats per un bacteri, han confirmat fonts hospitalàries a l'ACN. Els bebès van patir una enterocolitis, una malaltia freqüent entre els prematurs, que va provocar que el bacteri Klebsiel·la Blee, del qual eren portadors, passés a la sang i els provoqués una sèpsia.

Un d'ells havia nascut a les 24 setmanes de gestació amb un pes de 680 grams, mentre que l'altre ho va fer a les 25 setmanes, amb un pes de 485 grams. L'hospital està estudiant els 45 nadons ingressats al servei de Neonatologia per detectar altres possibles casos. N'ha trobat alguns, però no presenten símptomes. En tot cas, s'han establert mesures especials de protecció.

Fonts del centre han constatat que els dos tenien una alta probabilitat de morir per les setmanes de gestació i pel poc pes que tenien. Van morir per l'enterocolitis complicada per la presència del bacteri.

En dos dies se sabran els resultats de l'anàlisi de la resta de nadons ingressats a Neonatologia.

Vuit prematurs de Vall d'Hebron tenen el bacteri Klebsiella pneumoniae però sense símptomes d'infecció

Vuit nadons prematurs de la Unitat de Cures Intensives (UCI) Neonatal de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron són portadors del bacteri Klebsiella pneumoniae Blee però sense símptomes d'infecció. Com a mesura preventiva, el centre ha aïllat aquests nadons en un mateix box. "No és excepcional que pacients ingressats estiguin colonitzats pels bacteris propis de l'hospital.

Aquest nombre de pacients no ens ha d'alarmar, sinó que el bacteri derivi en una infecció i això és el que estem vigilant", ha afirmat la cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologiala, la doctora Magda Camins, en una roda de premsa aquest dilluns a la tarda després que dos nadons prematurs extrems hagin mort en l'última setmana a Vall d'Hebron afectats per aquest bacteri, que els va passar a la sang i els va provocar una sèpsia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats