Lleida
15/27° C (sol)
97% 26 km/h


Oncolliga Comarques de Lleida destina 40.000 € a projectes per al càncerMés de 200 famílies i pacients han rebut suport legal i psicològic, a més de material i transport.


Oncolliga ha presentat aquesta tarda, a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la memòria d’activitats solidàries que han dut a terme durant l’any 2019, i l’agenda prevista per aquest 2020.

Durant 2019, podem destacar la compra de 28 butaques per la Unitat d’Oncologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, per un import de 18.000 €, recavats gràcies a “Una flor per a un projecte”.  

La campanya “2.000 kg de coure contra el càncer” a favor de la Marató de TV3, va aconseguir 5.540€ per lluitar contra les malalties minoritàries.

D’altra banda, Oncolliga Comarques de Lleida ha reforçat en el darrer any el projecte “llits a domicili” amb l’arranjament d’un nou magatzem i compra de nous llits dirigits a pacients pal·liatius.

Altres iniciatives han estat “Posem-li pebrots al càncer” amb la col·laboració de Supermercats Condi; la difusió del codi europeu contra el càncer a diferents poblacions i el foment d’hàbits saludables a les escoles, entre altres.

Pel que fa al 2020,  a més de continuar amb els actes més emblemàtics, es posa en marxa “Fem primavera amb ONCOLLIGA”,  una plataforma que aplega un seguit d’iniciatives populars que finançaran part d’un projecte de recerca biomèdica a les nostres comarques. En aquesta primera edició, el projecte escollit és “DECIDO”, que investiga a través d’estudis genètics, el cribatge i possible risc que les dones poden tenir de patir càncer de mama.

Tres d’aquestes iniciatives dins el “Fem primavera amb Oncolliga”, que es duran a terme ben aviat, és un concert a l’auditori de Lleida previst per al proper 16 d’abril, la Cursa Circuit Obaga que té lloc a diferents indrets de la comarca, i un Escape Land que tindrà lloc el dia 7 de juny.

També cal fer menció del curs de voluntariat que promouen. Fins a data d’avui l’associació compta amb més de 1.000 voluntaris i voluntàries.

 

Oncolliga. Comarques de Lleida

Oncolliga és una associació sense ànim de lucre creada l’any 1997, que treballa des del voluntariat. Declarada entitat d’utilitat pública

Forma part de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) i té com a objectius treballar contra el càncer en l’àmbit hospitalari i el d’atenció primària mitjançant projectes finalistes de suport al malalt de càncer i llurs familiars, al professional de la salut, així com de sensibilització a la població en la difusió del codi europeu de mesures de prevenció contra el càncer.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats