Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Popada popular al Pont de Suert en la Setmana de la Lactància MaternaOrganitzada pel servei de pediatria del CAP del municipi.


Amb motiu de la Setmana Internacional de la Lactància, ahir divendres el Servei de Pediatria del CAP del Pont de Suert va organitzar els següents actes:

Popada popular a la plaça Pirineus amb una xerrada introductòria dels possibles motius pels quals la dona decideix donar el pit, a càrrec de la Dra Hilda Toscani Paris (pediatra del CAP de Pont de Suert).

Exposició d'imatges i misatges sobre la lactància materna com a pilar de vida. L’ exposició va tenir lloc a la Planta 1 del CAP de Pont de Suert i la seva durada serà fins al 12 d’ octubre.

Aquest any el Comité Internacional de Lactància Materna ha enfocat la Làctància Materna com a Pilar de Vida. La llet materna, a més de ser el millor aliment per al nadó, intervé en enfortir el vincle mare-fill, la qual cosa és molt necessària per desenvolupar emocions saludables tant per al nadó com per a la mare.

Donar el pit té una sèrie d’ avantatges físics i emocionals per al nadó i per a la mare i augmenta la supervivència dels nens a tot el món. En la societat actual, el poc acompanyament que té una mare en la criança del nadó ,i altres factors, contribueixen a que hi hagi encara una prevalença molt important de nadons a tot el món que no prenen el pit.

Els professionals de les consultes d’ atenció a la dona, llevadora i/o ginecòloga i pediatria aposten dia a dia per la lactància materna intentant trencar barreres preestablertes ja que , com diuen alguns autors, és un dels millors regals que una mare pot fer al seu fill i a ella mateixa.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats