Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


Professionals de l’atenció primària de Lleida reben ajuts per dedicar-se a la recercaEn total han estat guardonats 28 professionals, tres de Lleida.


Barcelona va acollir ahir la XXI gala d’entrega d’ajuts a la recerca en atenció primària, que ofereixen l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol).

Aquests ajuts volen impulsar el coneixement, motivar els professionals d’atenció primària perquè es dediquin a la recerca i traslladar els resultats de les investigacions a la pràctica clínica per tal de millorar la salut de les persones. L'acte va ser inaugurat pel director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, i la directora de l'IDIAPJGol, Concepció Violan, que van posar de relleu la importància de la recerca en atenció primària i, en especial, la necessitat de fer-la visible a Europa. En total, 28 professionals, tres dels quals procedents de la província de Lleida, van ser guardonats en cinc categories diferents.

Txus Torrelles, infermera de l’EAP Alfarràs-Almenar, va guanyar una beca per realitzar la tesi doctoral, que porta per títol “Validació d’eines tecnològiques per a la monitorització de les caigudes en la gent gran”.

Iris San Román, metgessa de família del CUAP Lleida, va guanyar una beca per realitzar la tesi doctoral amb el títol “Valor predictivo de las escaleras de evento cardiaco agudo mayor heart, timi y grace en pacientes atendidos en urgencias por dolor torácico no traumático”.

Pepi Estany, infermera de l’EAP Artesa de Segre, va guanyar l’ajut per projectes amb dades SIDIAP que contenen informació de la història clínica informatitzada dels 274 Equips d’Atenció Primària de Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats